Bordtennis ikon

Bordtennis i Skårup ved Svendborg

En afdeling under SIF

Kom og spil bordtennis i Skårup ved Svendborg… for at se om det er noget for dig

Uanset om du er begynder, øvet, alene – eller I er flere – så kom og prøv verdens måske hurtigste spil. Vi spiller i Skåruphallen – i sportstøj/indendørs sportssko. Du kommer til at spille med forskellige spillere… fordi vi blander os til træning. Det er ikke vigtigt, du er god til bordtennis. Det er vigtigere, du sætter pris på det sociale – og har lyst til at være med i et positivt fællesskab omkring bordtennis.

Vi vil selvfølgelig også gerne have, du bliver bedre til bordtennis, og vi hjælper dig gerne med råd og vejledning. Du kan låne et bat af os i starten – og vi har boldene. Overvejer du på et tidspunkt at købe et bat – så anbefaler vi, at du kontakter en bordtennisbutik – fx www.btex.dk

3 gode råd til begynderen i bordtennis

Sæson 2021/2022 – Træningstider i Skåruphallen

Børn/unge: Mandag og torsdag kl. 17 – 18.30.

Voksne/senior: Mandag og onsdag kl. 18.30 – 22.

Voksne/60+: Onsdag kl. 17.30 – 19. 

Skårup Bordtennis er den største klub i Svendborg og omegn. Vi er cirka 45 medlemmer i klubben. Vores mål er at inspirere børn og voksne i alle aldre til at dyrke bordtennis som sport og idrætsgren.
I klubben spiller både motionister og holdturneringsspillere. Vi spille holdturnering på mandage og onsdage – når holdturneringen er i gang (forår/efterår). Samtidig træner/spiller vores øvrige spillere også i hallen. I denne sæson har vi 5 seniorhold: serie 1, 2, 3 og 2 serie 4 hold med i holdturneringen. Nogle af vores spillere deltager også i bordtennisstævner – der foregår i enkelte weekender.

Har du spørgsmål?

Formand: Rasmus Grønborg – 21 29 24 34bordtennis@skaarup-if.dk

Ungdomstræner – og seniorspiller: Henrik Dyrehauge – 24 77 73 36

Vi er også på Facebook – hvor du kan se lidt nyheder fra bordtennis i Skårup.

Det er ikke længere nødvendigt med coronapas – for at spille bordtennis – jævnfør de seneste retningslinjer fra 01. august 2021.

Tilmelding

Er du forælder til en ungdomspiller? 
Så skriv venligst navn på ungdomsspilleren, når du tilmelder spilleren.

Skåruphallen, Åbyvejen 43, 5881 Skårup

For at kunne deltage i holdturnering og stævner skal du indløse licens hos Bordtennis Danmark

Dette gør du i Bordtennisportalen, hvor du også kan finde resultater og stillinger fra turneringer og stævner. For at indløse din spillerlicens skal du følge disse punkter:

Gå til www.bordtennisportalen.dk og tilmeld dig som bruger:

Tilmeld bordtennisportal

Du modtager herefter en mail fra portalen, hvori der er et link. Tryk på dette link for at aktivere din profil. Det første du bliver bedt om er at angive en adgangskode.

Så vil din profilside blive vist. Du bestemmer selv, om du vil tilføje flere oplysninger til den.

I menuen til venstre har du mulighed for at tilmelde dig en klub. Dette foregår under punktet: “Klubber -> Søg klub”. I feltet “Navn” indtaster du “Skårup” og klikker “Søg”.

Ud for “Skårup Idrætsforening” klikker du på ikonet i kolonnen “Bliv medlem”.

Så snart vi godkender din indmeldelse, er du tilknyttet klubben.

Herefter skal du klikke på menupunktet: “Spillere -> Køb spillerlicens”.

Vælg “Spiller” (dig selv) Klik på “Tilføj” og spillerlicensen tilføjes til “Indkøbskurven”. Klik på “Gennemfør”. Du sendes videre til et betalingsvindue, hvor du kan betale med Dankort.

Pt. (18-09-2019) koster spillerlicens:
– Ungdom/senior under 1100 ratingpoint: kr. 125
– Ungdom/senior mellem 1100 og 1599 ratingpoint: kr. 295
– Senior over 1599 ratingpoint: kr. 495

Får du problemer med dette – så er du velkommen til at spørge din træner eller formand i klubben.

Her kan du se bordtennis videoer om bordtennis – de fleste er på engelsk.

Alle point vi spiller – starter med serv – og serveretur… hvorfor det er meget vigtigt at lære.

Børn og unge træner mandag og torsdag fra 17 – 18.30 i Skåruphallen.

Ungdomstræner: Henrik Dyrehauge telefon 24 77 73 36.


Her kan du læse om bordtennisbat, tøj og sko

Du vil lære forskellige typer af slag/teknikker til træning – fx:

Gode spillere – og godt bordtennis kan inspirere os alle – som fx:

Top 10 bordtennis dueller i 2018

Joanthan Groth – Danmarks bedste mandlige bordtennisspiller

Michael Maze – største danske bordtennisspiller – indtil videre

Tomokazu Harimoto – ung japansk spiller – blandt verdens bedste

Pointstævner (er begynderstævner for ungdom):
Det er en god ide at deltage i pointstævner… hvor du kan få mere sjov og flere kammerater.

Stævner:
Du kan også deltage i almindelige stævner – på bordtennisportalen kan du fremsøge kommende stævner

I kan også læse om hvilke række de unge kan deltage i til stævnerHer kan I læse om kommende stævner på Fyn – tryk på link til den relevante terminsliste.

Her er en guide til forældre fra Bordtennis Danmark med gode råd og vejledning til forældre.

Læs om uskrevne regler i bordtennis

 

Voksne spiller mandag og onsdag kl. 18.30 – 22 i Skåruphallen. Du bestemmer selv, hvor lang tid du har lyst til at spille i dette tidsrum.

Tre gode råd til begynderen

Vi er cirka 20 seniorspillere i klubben – og vi er mellem 19 – 80 år. Vores niveau er begynder til øvet. Der er typisk 8-14 spillere på en spilleaften – så der er altid nogen at spille med.

En spilleaften foregår på den måde, at vi møder omklædte i hallen – ofte mellem kl. 18.30 – 19. Vi finder en at spille med… laver nogle øvelser eller spiller en/to kampe. Eller vi er fire spillere, der finder sammen og spiller en double eller to. Vi snakker lidt… finder en anden/andre at spille med – osv.

Det er med til at udvikle dit spil – at spille mod forskellige spilletyper… og spillere der har forskellige niveauer – både begyndere og øvede. Nogle spillere spiller med et bat med normale “belægninger” – andre spillere har lange/korte knopper eller anti-spin.

Har du lyst til motionsbordtennis – eller har du lyst til at spille i holdturneringen?
Nogle af vores spillere spiller alene motionsbordtennis – mens andre spiller med i holdturneringen. I denne sæson har vi 5 seniorhold: serie 1, 2, 3 og 2 serie 4 hold med i holdturneringen. 

Vi spiller hjemmekamp mandag og onsdag aften – hvor der også spilles motionsbordtennis. 8 af vores seniorspillere spiller alene motionsbordtennis… og på en træningsaften – plejer vi at spille med forskellige spillere – både turneringsspillere og motionister.

Stævner:
Du kan også deltage i almindelige stævner – på bordtennisportalen kan du fremsøge kommende stævner

Her er lidt intro til bordtennis teknik – og her er en mere dybdegående side om bordtennisteknik

Vi spiller onsdag mellem kl. 17.30 og 19 i Skåruphallen. Vi samarbejder med Svendborg Senior Idræt. Så det er muligt for dig på 60 år (eller mere) at spille bordtennis, der styrker din krop og hjerne. Hvis du hellere vil spille i vores senior/voksen underafdeling – så er det selvfølgelig også muligt.

Bordtennis er godt for hjernen… se video fra TV2/FYN

Prøv om det er noget for dig. Vi er klar med bat og instruktører. Bordtennis – glæde og passion med BAT60+ i OB… se video fra DGI/DBTU

Vil du blive bedre til bordtennis… så deltag eventuelt i et kursus: bordtennis for 60+. Er du interesseret i mere info om bordtennis for folk over 60 år… så læs mere på hjemmesiden BAT60+ 

Til stævner og holdturnering spiller vi (Skårup Bordtennis) i sort t-shirt.
Ungdom spiller i Skårup IF´s sorte t-shirt med Skårup logo/navn. I “Sporten” i Svendborg – kan du købe t-shirten til kr. 200-250.
Senior spiller i sort t-shirt (Andro) fra BTEX (bordtennisbutik i Århus) – snak med Rasmus om dette.

Vi spiller i sko til indendørs idræt samt sportstøj. Du må ikke spille i en hvid trøje, da en hvid bold kan være svær at se – når bolden er mellem dig og din medspiller. Når du er med til stævner – skal du spille i shorts eller nederdel – du må ikke spille i lange busker.

Du skal have dit eget bordtennisbat. Battet skal være af ok kvalitet, så du kan “gribe/tage fat” – og skrue bolden. Det kan du nok ikke i starten. Når du bliver bedre – lære du at “vende” underskruede bolde til overskruede bolde – og omvendt. Med et hobbybat uden ok belægninger – vil du ikke kunne udføre slagene. Du kan låne et bat hos os i starten, indtil du køber dit eget. 

Mange sportsforretninger sælger bordtennisbat, men prisen er ofte for høj og kvaliteten for dårlig. Når du skal købe bat – så tjek fx BTEX og se deres guide. Og det er en god ide, at du ringer til BTEX – de er gode/søde til at hjælpe og vejlede. Du er også altid velkommen til at spørge i klubben om bat og belægninger. 

Når belægningen på dit bat bliver for slidt (og du ikke længere kan “gribe” godt fat i bolden) – eller hvis belægningen går i stykker – så skal belægningen skiftes. Du kan selv skifte belægningen – eller du kan spørge i klubben, om nogen kan hjælpe.

Til nogle stævner  kommer BTEX med en bod (fx plejer de at komme til Tritons stævne i Odense i starten af februar) – så kan du købe belægningerne der. Og BTEX kan ofte sætte dem på dit bat med det samme. Men ring gerne til BTEX på forhånd – så du er sikker på, at de kommer til det pågældende stævne – og at de har de belægningstyper med, som du gerne vil købe.

Her er et forsøg på at skrive om uskrevne regler i bordtennis. Det er blot, som jeg ser dem – og jeg har sikkert ikke fået det hele med.

Vi behandler altid vores modstander med respekt – og vi spiller fair

Lige inden første point bliver spillet i kampen – siger serveren ofte “God kamp” til modstanderen.  

Når kampen er slut – så går vi straks hen til modstanderen – og giver hånd… og siger “Tak for kampen” – eller lignende.

Mens vi spiller kamp/point – så taler vi ikke/siger noget højt – mens vi spiller boldene.
Hvis vi mellem boldene siger noget højt – så skal det ske i respekt for modstanderen. Vi siger ikke noget dårligt om modstanderen – eller modstanderens spil/bat – eller lignede.

Generelt er det en god ide – at du koncenterer dig om dit eget spil og modstanderens spil – for at du kan spille bedst muligt. Så du har tid til at lægge mærke til, hvad der sker i kampen… for eksempel: hvordan vinder din modstander point? Hvilken serv skal du vælge – når du skal serve?

Når du slår til bolden – og hvis bolden rammer nettet og falder ned på modstanderens banehalvdel – og giver dig et point – fordi modstanderen ikke kan nå at ramme bolden. Eller fordi bolden får en anden bane efter net-kontakt, så modstanderen ikke kan spille bolden tilbage på din banehalvdel – så siger vi “Undskyld” til modstanderen – når pointet er afgjort. Fordi vi vandt pointet på en heldig måde.

Det samme gælder – når du slår til bolden – og hvis bolden rammer kanten af modstanderens banehalvdel – og det giver dig et point – fordi modstanderen ikke kan nå at ramme bolden. Eller fordi bolden får en anden bane, så modstanderen ikke kan spille bolden tilbage på din banehalvdel – så siger vi også “Undskyld” til modstanderen – når pointet er afgjort. Fordi vi vandt pointet på en heldig måde.

Når man vinder point på ovennævnte måder – så vil en erfaren bordtennis-tilskuer, typisk heller ikke klappe af dette – da pointet blev vundet på en heldig måde.

Inden du server – så skal du se/tjekke – om din modstander er klar til at modtage bolden. Det vil sige, at du kigger op – og tjekker om din modstander har stillet sig i hans/hendes udgangsstilling. Hvis han/hun er klar til at servemodtage – så server du.

Vi trækker ikke tiden ud (eller spiller for hurtigt) – hverken mellem server – mellem sæt – eller hvis vi skal hente bolden.

“Man giver ikke æg” – hvis du er ved at vinde et sæt 11-0 – så vil mange bordtennisspillere give et point til modstanderen… og ikke på en overlegen en måde.

Er der ikke en dommer, når du spiller kamp – så er det en god ide, at du siger stillingen højt så modstanderen også kan høre det… så I er enige om stillingen. Der er forskellige måder at gøre dette på… for eksempel du siger stillingen, når du server – og modstanderen siger stillingen, når han/hun server. En anden måde er, at den der starter med at modtage bolden – siger stillingen i hele første sæt – og så siger modstanderen stillingen i hele næste sæt – osv.

Når du siger stillingen højt – så siger du dine point først – og derefter din modstanders point. Hvis du for eksempel fører – to nul, så siger du “2-0”. Er du bagud – to nul, så siger du “0-2”. 

Uanset om din modstander er bedre end dig – eller du er meget bedre end din modstander. Så synes jeg, at du skal spille for at vinde hver bold.
Hvis din modstander fører stort i et sæt – så skal du stadigvæk kæmpe om hver bold… og ikke give op. Måske finder du en svaghed eller lignende i din modstanders spil, eller du opdager en ny type serv, som din modstander har svært ved at tage – og som du så kan bruge i næste sæt.

Det er heller ikke meget ved at spille mod en modstander, der har givet op – og for eksempel bare skyder de sidste bolde i nettet – eller for langt. Hvis du er bedre end din modstander – så skal du ikke “lege” med ham/hende. Du skal have respekt for ham/hende – og spille dit gode spil – og afgøre boldene når du kan.

En anden “mystisk” ting – der dog ikke er en uskreven regel – der kan ske i en bordtenniskamp (hvis spillerne er øvede) – er at serveren stamper, idet han/hun server. Det gør spilleren for at skjule den lyd der opstår, når battet rammer bold. Erfarne spillere kan nemlig hører på lyden – om bolden bliver slået fladt med battet (en bold uden skru), eller bolden bliver snittet med en hvislende lyd (så er der meget skru i bolden). Spilleren bruger flere sanser for at afgøre – hvilken serveretur han/hun skal vælge. Spilleren bruger også synet ved boldkontakt, fx når serveren rammer bolden med battet… og vi ser efter boldens svæv – og opspring fra bordet… for at afgøre hvilken retur han/hun skal vælge.

I denne sæson har vi 5 seniorhold: serie 1, 2, 3 og 2 serie 4 hold med i holdturneringen. Nogle af vores spillere deltager også i bordtennisstævner – der foregår i enkelte weekender.

Her kan du se resultater og stilling

Pointstævner i sæsonen

Fyens Bordtennis Union afholder pointstævner fordelt over hele sæsonen. Disse stævner er rigtig gode for især nybegyndere, da I kommer til at spille mod andre spillere, der ligger på nogenlunde samme niveau som en selv.

Klubmesterskab i Skårup

Der bliver afholdt klubmesterskab i Skårup Bordtennisklub. Det vil blive en rigtig hyggelig dag, hvor vi spiller i hele hallen. Vi håber, at så mange som muligt af vores medlemmer møder op, og forældre, bedsteforældre, søskende osv. er selvfølgelig velkomne til at komme og heppe!

Holdturnering

FBTU afholder en holdturnering med tre-mandshold, og det er målet at kunne stille med et antal ungdomshold i turneringen. Trænerne vil i starten af sæsonen vurdere, om der er potentiale til at stille hold.