Bordtennis ikon

Bordtennis i Skårup ved Svendborg

En afdeling under SIF

Kom og spil bordtennis i Skårup ved Svendborg… for at se om det er noget for dig

Uanset om du er begynder, øvet, alene – eller I er flere – så kom og prøv verdens måske hurtigste spil. Vi spiller i Skåruphallen – i sportstøj/indendørs sportssko. Du kommer til at spille med forskellige spillere… fordi vi blander os til træning. Det er ikke vigtigt, du er god til bordtennis. Det er vigtigere, du sætter pris på det sociale – og har lyst til at være med i et positivt fællesskab omkring bordtennis.

Vi vil selvfølgelig også gerne have, du bliver bedre til bordtennis, og vi hjælper dig gerne med råd og vejledning. Du kan låne et bat af os i starten – og vi har boldene. Overvejer du på et tidspunkt at købe et bat – så anbefaler vi, at du kontakter en bordtennisbutik – fx www.btex.dk

3 gode råd til begynderen i bordtennis

Sæson 2022/2023 – Træningstider i Skåruphallen

Børn/unge fra 12år: Mandag og onsdag kl. 18.30 – 20.00

Vi har pt ikke en træner til ungdommen. Der er i stedet tilbud om at komme og spille samtidig med seniorspillerne. De voksne vil sørge for bordene og spiller gerne med og kommer med gode råd. 

Det er vores mål at finde en træner så vi igen kan have en aktiv og velfungerende ungdomsafdeling. Kæmpe tak til Henrik for mange gode års træning!

Voksne/senior: Mandag og onsdag kl. 18.30 – 22.

Skårup Bordtennis er den største klub i Svendborg og omegn. Vi er cirka 30 medlemmer i klubben. 
I klubben spiller både motionister og mere ambitiøse turneringsspillere. Vi spiller holdturnering på mandage og onsdage – når holdturneringen er i gang (forår/efterår). Samtidig træner/spiller vores øvrige spillere også i hallen. I denne sæson har vi 4 seniorhold som deltager i den fynske holdturnering. Holdene spiller i: Fynsserien, serie 1, 3 og 4. Nogle af vores spillere deltager også i bordtennisstævner – der foregår i enkelte weekender.

Har du spørgsmål?

Formand: Ruben Schytt-Nielsen – 60 86 62 66 – bordtennis@skaarup-if.dk

Vi er også på Facebook – hvor du kan se lidt nyheder fra bordtennis i Skårup.

Tilmelding

Er du forælder til en ungdomspiller? 
Så skriv venligst navn på ungdomsspilleren, når du tilmelder spilleren.

Skåruphallen, Åbyvejen 43, 5881 Skårup

For at kunne deltage i holdturnering og stævner skal du indløse licens hos Bordtennis Danmark

Dette gør du i Bordtennisportalen, hvor du også kan finde resultater og stillinger fra turneringer og stævner. For at indløse din spillerlicens skal du følge disse punkter:

Gå til www.bordtennisportalen.dk og tilmeld dig som bruger:

Tilmeld bordtennisportal

Du modtager herefter en mail fra portalen, hvori der er et link. Tryk på dette link for at aktivere din profil. Det første du bliver bedt om er at angive en adgangskode.

Så vil din profilside blive vist. Du bestemmer selv, om du vil tilføje flere oplysninger til den.

I menuen til venstre har du mulighed for at tilmelde dig en klub. Dette foregår under punktet: “Klubber -> Søg klub”. I feltet “Navn” indtaster du “Skårup” og klikker “Søg”.

Ud for “Skårup Idrætsforening” klikker du på ikonet i kolonnen “Bliv medlem”.

Så snart vi godkender din indmeldelse, er du tilknyttet klubben.

Herefter skal du klikke på menupunktet: “Spillere -> Køb spillerlicens”.

Vælg “Spiller” (dig selv) Klik på “Tilføj” og spillerlicensen tilføjes til “Indkøbskurven”. Klik på “Gennemfør”. Du sendes videre til et betalingsvindue, hvor du kan betale med Dankort.

Pt. (01-08-2022) koster spillerlicens:
– Under 18år: gratis
– 18-59år: 250kr
– 60år og op: 125kr

Her kan du se bordtennis videoer om bordtennis – de fleste er på engelsk.

Alle point vi spiller – starter med serv – og serveretur… hvorfor det er meget vigtigt at lære.

Unge fra 12 år er velkomne til den normale seniortræning. Vi har pt ikke en træner, så spillet foregår på eget initiativ. Der vil være senior-spillere til stede som tager sig af bordene og kan komme med lidt gode råd osv.

Det er naturligvis målet at skaffe en træner så vi igen kan tilbyde træning til børn og unge i klubben.

Her kan du læse om bordtennisbat, tøj og sko

Her er lidt om forskellige typer af slag/teknikker:

Gode spillere – og godt bordtennis kan inspirere os alle – som fx:

Top 10 bordtennis dueller i 2018

Joanthan Groth – Danmarks bedste mandlige bordtennisspiller

Michael Maze – største danske bordtennisspiller – indtil videre

Tomokazu Harimoto – ung japansk spiller – blandt verdens bedste

Pointstævner (er begynderstævner for ungdom):
Det er en god ide at deltage i pointstævner… hvor du kan få mere sjov og flere kammerater.

Stævner:
Du kan også deltage i almindelige stævner – på bordtennisportalen kan du fremsøge kommende stævner

I kan også læse om hvilke række de unge kan deltage i til stævnerHer kan I læse om kommende stævner på Fyn – tryk på link til den relevante terminsliste.

Her er en guide til forældre fra Bordtennis Danmark med gode råd og vejledning til forældre.

 

Voksne spiller mandag og onsdag kl. 18.30 – 22 i Skåruphallen. Du bestemmer selv, hvor lang tid du har lyst til at spille i dette tidsrum.

Tre gode råd til begynderen

Vi er cirka 20 seniorspillere i klubben – og vi er mellem 19 – 80 år. Vores niveau er begynder til øvet. Der er typisk 8-14 spillere på en spilleaften – så der er altid nogen at spille med.

En spilleaften foregår på den måde, at vi møder omklædte i hallen – ofte mellem kl. 18.30 – 19. Vi finder en at spille med… laver nogle øvelser eller spiller en/to kampe. Eller vi er fire spillere, der finder sammen og spiller en double eller to. Vi snakker lidt… finder en anden/andre at spille med – osv.

Det er med til at udvikle dit spil – at spille mod forskellige spilletyper… og spillere der har forskellige niveauer – både begyndere og øvede. Nogle spillere spiller med et bat med normale “belægninger” – andre spillere har lange/korte knopper eller anti-spin.

Har du lyst til motionsbordtennis – eller har du lyst til at spille i holdturneringen?
Nogle af vores spillere spiller alene motionsbordtennis – mens andre spiller med i holdturneringen. I denne sæson har vi 5 seniorhold: serie 1, 2, 3 og 2 serie 4 hold med i holdturneringen. 

Vi spiller hjemmekamp mandag og onsdag aften – hvor der også spilles motionsbordtennis. 8 af vores seniorspillere spiller alene motionsbordtennis… og på en træningsaften – plejer vi at spille med forskellige spillere – både turneringsspillere og motionister.

Stævner:
Du kan også deltage i almindelige stævner – på bordtennisportalen kan du fremsøge kommende stævner

Her er lidt intro til bordtennis teknik – og her er en mere dybdegående side om bordtennisteknik

Til stævner og holdturnering spiller vi (Skårup Bordtennis) i sort t-shirt.
Ungdom spiller i Skårup IF´s sorte t-shirt med Skårup logo/navn. I “Sporten” i Svendborg – kan du købe t-shirten til kr. 200-250.
Senior spiller i sort og rød t-shirt (Andro) fra BTEX (bordtennisbutik i Århus) – snak med Rasmus, formanden om dette.

Vi spiller i sko til indendørs idræt samt sportstøj. Du må ikke spille i en hvid trøje, da en hvid bold kan være svær at se – når bolden er mellem dig og din medspiller. Når du er med til stævner – skal du spille i shorts eller nederdel – du må ikke spille i lange busker.

Du skal have dit eget bordtennisbat. Battet skal være af ok kvalitet, så du kan “gribe/tage fat” – og skrue bolden. Det kan du nok ikke i starten. Når du bliver bedre – lære du at “vende” underskruede bolde til overskruede bolde – og omvendt. Med et hobbybat uden ok belægninger – vil du ikke kunne udføre slagene. Du kan låne et bat hos os i starten, indtil du køber dit eget. 

Mange sportsforretninger sælger bordtennisbat, men prisen er ofte for høj og kvaliteten for dårlig. Når du skal købe bat – så tjek fx BTEX og se deres guide. Og det er en god ide, at du ringer til BTEX – de er gode/søde til at hjælpe og vejlede. Du er også altid velkommen til at spørge i klubben om bat og belægninger. 

Når belægningen på dit bat bliver for slidt (og du ikke længere kan “gribe” godt fat i bolden) – eller hvis belægningen går i stykker – så skal belægningen skiftes. Du kan selv skifte belægningen – eller du kan spørge i klubben, om nogen kan hjælpe.

Til nogle stævner  kommer BTEX med en bod (fx plejer de at komme til Tritons stævne i Odense i starten af februar) – så kan du købe belægningerne der. Og BTEX kan ofte sætte dem på dit bat med det samme. Men ring gerne til BTEX på forhånd – så du er sikker på, at de kommer til det pågældende stævne – og at de har de belægningstyper med, som du gerne vil købe.

Holdturnering

FBTU afholder en holdturnering med tre-mandshold, og det er målet også at kunne stille med et antal ungdomshold i turneringen. Vi vil i starten af sæsonen vurdere, om der er potentiale til at stille ungdomshold.

 

I denne sæson har vi 4 seniorhold i den fynske turnering: Fynsserie, serie 1, 3 og 4. Nogle af vores spillere deltager også i bordtennisstævner – der foregår i enkelte weekender.

Her kan du se resultater og stilling

Klubmesterskab i Skårup

Der bliver hvert år afholdt klubmesterskab i Skårup Bordtennisklub. Det er altid en rigtig hyggelig dag hvor vi spiller hele dagen og slutter af med fællesspisning i caféen.  

Tur til BTEX

Vi arrangerer en gang imellem træningstur til BTEX’s lokaler i Viby. Der stiller butikken en kompetent træner til rådighed og vi kan få stillet skarpt på noget af det vi ikke altid har blik for til vores normale træning i klubben. Der er samtidig mulighed for at shoppe diverse bordtennisudstyr.