Gymnastik ikon

Gymnastik i Skårup

GYMNASTIK I SKÅRUP – En afdeling under SIF

Sæson 2022/2023

Tilmeldingen er nu åben – find links til tilmelding nederst på siden.

Vi glæder os til en ny sæson i Skårup Gymnastik – Læs om alle vores hold herunder.

Sæsonen starter i uge 36.

Babygymnastik/babytummel 0-1 år: Mandag i lige uger kl. 10.00-11.00 (uge 34- 49)

Vi tumler og leger, synger og laver bevægelser til musik i både højt og roligt tempo.
Øvelserne vil være tilpasset dit barns alder.

Formålet med babygymnastik er at få en hyggelig og nærværende time med din baby.
Øvelserne vil være tilpasset din babys alder.

Du vil få inspiration til, hvor du i hverdagen, kan stimulere dit barns sanser og motorik gennem tummel og leg. Vi arbejder især med stimulering af tre sanser – balancesansen, muskel-led-sansen og følesansen.
Motorikpose kan tilkøbes via instruktøren
Mød gerne i tøj der gør det muligt at bevæge sig.

Holdet træner 7 gange hver anden uge mandage i lige uger (Ønsker du og dit barn træning hver uge, findes det lignende hold under SG, der træner samme tid i ulige uger).

Baby- og børnegymnastik events 1 år +. 

Følg med på gymnastikafdelingens facebookside Skårup IF – Gymnastik, hvor der løbende kommer information om årets events og forløb for familier med børn 1 år +

Familieholdet 2-4 år:  Onsdag kl. 15.30 –16.25, Øster Åby Friskole

Familieholdet 2-4 år er for børn og voksne der er klar til en sjov time sammen, hvor vi skal tumle, lege, synge, hoppe, trille, lave acroyoga, balancere, springe på redskaber og få sved på panden. Både børn og forældre/bedsteforældre er aktive hele timen og der er fokus på bevægelsesglæde, nærvær og at hele kroppen bruges. Vi skal hver gang arbejde med redskabsbaner og lege der styrker de primære sanser og børnenes motoriske udvikling. En time med alt det bedste, hvor både store og små udfordres. Vi glæder os til at tonse med jer!

Familieholdet 3-5 år:  Onsdag kl. 16.35 –17.30, Øster Åby Friskole

Familieholdet 3-5 år er alt det bedste fra familiegymnastikken –  vi skal lege, tumle, rulle, synge, kæmpe, balancere, hoppe, lave acroyoga, springe på redskaber og sammen få sved på panden. Både børn og voksne er aktive hele timen og der er fokus på bevægelsesglæde, nærvær og at de basale spring færdigheder leges ind. Vi skal hver gang arbejde med forskellige redskabsbaner og lege hvor både små og store udfordres sanseligt og motorisk. Vi glæder os til at tonse med jer!

Krudtugler – drenge og piger 5 år til 1. kl.:  Tirsdag kl. 16.30-17.30, Øster Åby Friskole

Et hold for piger og drenge fra 5 år og til/med 1. klasse. Vi skal bevæge os til musik og have masser af sved på panden. På holdet prioriterer vi at det skal være sjovt at lave gymnastik, derfor får børnene lov til at lege gymnastikkens grundelementer ind, det være sig både rytme og spring.

GymmiX – drenge og piger:  2. kl. til 5 kl. – Mandag 17.45 – 19.00, Øster Åby Friskole

GymmiX er et hold for glade piger og drenge, der elsker sjov og fart. Vi leger, styrker kroppen og springer på alle mulige redskaber, bygger vilde parkourbaner, og roterer på alle måder. På holdet mixes alle på kryds og tværs, så man bliver udfordret motoriks og springmæssigt. Vi øver balance og klatre på vægge eller hinanden. Men det vigtigste er at alle har det sjovt samtidige med at man lærer noget. Sidst på sæsonen laver vi opvisning så man rigtig kan vise hvad man kan og har lært

NYT – NYT – NYT
Ballet – drenge og piger  7-13 år:  Mandag kl. 16.30-17.30,
Øster Åby Friskole

Lær ballet i Skårup IF med træner Allan Mortensen.

Allan har tidligere danset professionel ballet, og er uddannet danselærer. Derudover er han kendt for at uddanne kongelige balletdansere fra den kongelige balletskole. Han har derudover arbejdet på Idrætsskolerne i Oure og haft sin egen balletskole i London. Allan laver koreografi, inspirerer og motiverer og får den indre glød frem i balletdanserne. Allan har de senere år givet glæden ved ballet videre, i form af forestillinger og optræden i lokalområdet. Hvis du kunne tænke dig at prøve kræfter med balletten, og har du lyst til disciplin, socialt samvær og god træning, så meld dig til på www.skaarup-if.dk

Herrehold:  Onsdag 19.30 – 20.30, Øster Åby Friskole

Holdet for ALLE mænd som kan lide at få sved på panden. Vi arbejder med kondition, styrke og smidighed.  Mænd som trænger til at få rørt kroppen ud i alle kroge og samtidig kan lide et godt grin og masser af god stemning.

NYT – NYT – NYT
Bevægelse for kvinder:  Torsdag 19.30 – 20.30
, Øster Åby Friskole

Vi er 4 kvinder, som har bevægelsesglæde til fælles. Vi lever helt almindelige liv, og har alle lyst til at få mere bevægelse og leg ind i hverdagen. Så derfor vil vi forsøge at skabe et univers med plads til leg, tons, gymnastik og hvad vi ellers finder på i løbet af en sæson. Hos os bliver du med garanti både udfordret på krop, bevægelse og glæde. Vores mål er at prøve forskellige genre af indenfor bevægelse, men vi har gymnastikken som grundelement. Ikke to træninger vil være ens, da vi er 4 forskellige instruktører om holdet. Vi vil i løbet af sæsonen invitere forskellige gæsteinstruktører til holdet. Så måske en torsdag aften vil byde på dans, pilates, boldspil eller noget helt andet, det ved man aldrig. Men vi vil altid sørge godt for jeres kroppe, så vi vægter en god opvarmning og afspænding højt.

Så er du nysgerrig på bevægelse, og savner du fællesskab med andre kvinder, så er dette hold måske noget for dig. Vi har ingen forventninger til dig, kun at du har lyst til bevægelse og sved på panden. Det handler ikke om færdigheder, men om lysten til bevægelse. Det er vigtigt for at os, at der er plads til ALLE på holdet. Det skal være et trygt rum, hvor man er med på sit eget niveau. Det er vigtigt at lytte til sin krop og mærke efter, hvor meget den kan præstere på dagen. Holdet er for alle som føler og anser sig som kvinde🌈

Kom og prøv det af et par gange, og se om det er noget for dig

GYMNASTIKUDVALGET: Peter Strandhauge, Tina Greve, Anne-Birgitte Sørensen og Lea Dyrehauge

For løbende information om hold, events og nyheder, følg med på vores Facebookside Skårup IF – Gymnastik

Opstår der spørgsmål i løbet af sæsonen ring gerne til Peter Strandhauge +45 25 60 09 16 eller skriv en mail til gym@skaarup-if.dk.

Tilmelding